بروزرسانی: 28 آذر 1404
طرز تهیه خورش فسنجون؛ 7 دستور پخت خورشت فسنجان مجلسی
طرز تهیه خورش فسنجون؛ 7 دستور پخت خورشت فسنجان مجلسی
جالب از بدانید در خورش فسنجان با فندق که یکی دیگر از انواع خورش های فسنجان است به جای گردو از فندق استفاده می شود. مواد اصلی تشکیل دهنده خورش فسنجان به صورت متداول گردو ، رب انار ، پیاز ، شکر و گوشت هستند. خورشت فسنجان هم مانند دیگر خورش های اصیل ایرانی مثل خورش قیمه و خورش قورمه سبزی هر چقدر بیشتر روی حرارت بماند جا افتاده تر و خوشمزه تر می شود. با موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر خورش فسنجان تهیه کنید.
- در میان انواع گوشت ها مناسب ترین نوع گوشت از نظر طب سنتی برای پخت خورشت فسنجان گوشت گوساله است.
- حرارت بالا باعث میشه مرغ رویه ببنده و آب داخلش رو از دست نده و مرغ خشک نشه.
- با این ترفند خورشت فسنجان لعاب دار و غلیظ می شود و از حالت آبکی بیرون می آید.
- سپس داخل یک قابلمه مقداری آب سرد بریزید و گردوها را بلافاصله داخل قابلمه بریزید.
- میزان ترشی و طعم رب انار ها با هم فرق داره و طبع و ذائقه ها هم با هم فرق داره.
برای مطالعه طرز تهیه و جزییات خورش فسنجون مجلسی با مرغ مراحل زیر را دنبال کنید. پیازها را به گردوها اضافه کنید و مقداری آب داخل گردوها بریزید و زردچوبه و کمی نمک به آن بیفزایید. مدت زمان پخت اردک به صورت مجزا ۲ تا ۴ ساعت خواهد بود. در مرحله آخر اردک باید به سس خورشت فسنجان شما اضافه شود و به همراه برنج سرو گردد.
مرحله ششم
همچنین مراقب باشید پیاز داغ و زردچوبه شما نسوزد، زیرا باعث تلخ شدن خورشت می شود. در صورت تلخ شدن خورش می توانید یک سیب زمینی یا هویج به آن اضافه کنید تا کمی از تلخی ان گرفته شود. گیلانی ها برای خوشرنگ کردن این خورش معمولاً یک قاشق رب گوجه را در هنگام پخت به غذا اضافه می کنند. برای اینکه این خورشت روغن مناسب بیاندازد، می توانید چند تکه یخ در هنگام پخت به خورشت خود اضافه کنید. پورخ کدو حلوایی نیز می تواند جایگزین مناسبی برای شکر در خورشت فسنجان باشد. در بخش آموزش آشپزی مجله اسنپ اکسپرس می توانید طرز تهیه قیمه را به صورت کامل و مرحله به مرحله آموزش ببینید.
مرحله هفتم (اضافه کردن رب انار):
رب گوجه باعث میشه روغنی که فسنجون پس میده نارنجی رنگ بشه. اضافه کردن چند تکه یخ در فرآیند پخت در زمان های مختلف می تواند باعث وارد کردن شوک به گردو و روغن انداختن خورشت شود. متوجه میشید اصلا کم نبوده و ترش شده و این به خاطر اینه که ترشی رب انار خودش رو بعد از دقایقی نشون میده و همین باعث میشه بعضیها به اشتباه بیفتن و ترشیش رو زیاد کنن. ۸- اگر مرغ شما کاملاً پخته ولی آب خورشت هنوز رقیق است مرغ را بیرون بیاورید و وقتی خورشت جا افتاد، آن را همراه مرغ سرو کنید. ۶- برای تهیه رب انار به سبک شمالی از رب انار خیلی ترش استفاده کنید و شکر را حذف کنید.
در اولین مرحله از طرز تهیه خورش فسنجون رشتی باید مقداری روغن در قابلمه بریزید. صبر کنید روغن داغ شود، سپس تکه های مرغ را به آن اضافه کنید و مرغ ها را کمی در روغن تفت دهید. مرغ باید آنقدر تفت بخورد که رنگ سطح روی مرغ طلایی شود. خورشت فسنجان در نزد تمامی اقوام ایرانی شناخته شده است. برای همین دستور پخت های بسیار متنوع از انواع خورشت فسنجون (fesenjoon stew) مطرح است. خورشت فسنجان با مرغ و یا خورشت فسنجان با گوشت در مزه های ترش و یا شیرین شده و حتی ملس شده تنوع گسترده ای دارند.