طرز تهیه سمبوسه ساده به روش جنوبی با طعمی بی نظیر
انتشار: دی 12، 1400
بروزرسانی: 28 آذر 1404

طرز تهیه سمبوسه ساده به روش جنوبی با طعمی بی نظیر

طرز تهیه سمبوسه ساده به روش جنوبی با طعمی بی نظیر

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد . سمبوسه را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید . همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 2 نفر مناسب میباشد .

  • پس از اینکه مواد به خوبی تفت داده شد و گوشت چرخ کرده پخت مواد را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم.
  • برای طرز تهیه سمبوسه، ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید و تفت بدهید سپس فلفل دلمه ای ریز خرد شده را اضافه کنید و با گوشت سرخ کنید.
  • سپس در یک تابه مقداری روغن ریخته و پیاز نگینی شده را به همراه ادویه ها تفت دهید.
  • سمبوسه یک غذای لذیذ ایرانی است که در مناطق جنوبی و شرقی ایران طبخ مخصوص را نیز دارد و در سراسر ایران به عنوان یک خوراکی بسیار خوشمزه و محبوب شناخته شده است.
  • در ادامه با طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی با ما همراه باشید.

نکته دیگر در مورد نان لواش این که حتما از نان های نرم استفاده کنید تا زمان پیچیدن سمبوسه ها با مشکل مواجه نشوید. به همین ترتیب تمام سمبوسه ها را با حوصله سرخ می کنیم و پس از سرخ شدن سمبوسه ها آنها را یا در توری فلزی قرار می دهیم یا با استفاده از دستمال حوله ای روغن اضافی شان را می گیریم. یکی از مهمترین نکات در آشپزی این است که ابتدا بدانید هدف از کار چیست و بعد برای چند نفر طبخ خواهید کرد. در مرحله بعد حتما بر روی یک برگه مراحل انجام کار و مقدار مواد اولیه های موجود را نوشته و دقیقا عین آن چیزی که بایست انجام شود را انجام دهید. نان لواش رو به صورت عمودی از وسط برش بزنید به طوریکه مستطیلی با عرض کم  و طول زیاد داشته باشید.

سمبوسه سیب زمینی و پیازچه

باقی مراحل؛ یعنی پیچیدن و سرخ کردن سمبوسه ها مشابه قبل است. سمبوسه یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهرهای جنوب کشور می باشد. این غذای خوشمزه دارای محبوبیت زیادی می باشد و به همین دلیل به همراه فلافل، در دکه های خیابانی به فروش می رسد.

نکات کلیدی در تهیه سمبوسه سیب زمینی بدون مرغ و گوشت

سیب زمینی 4 عدد متوسط – پیاز 1 عدد متوسط – گوشت چرخ شده 200 گرم - جعفری تازه به صورت خرد شده حدود 3 قاشق – نان لواش 5 عدد – نمک و فلفل و سایرادویه های دلخواه به میزان دلخواه. سمبوسه سیب زمینی در اصل غذایی متعلق به خراسان است که نام اصلی آن آش جوشپره بوده است. برای تهیه این آش نخود پخته کوبیده شده همراه با ادویه و پیاز سرخ شده،  درون خمیری نازک می پیچیدند و فشار می دادند تا سفت شود و خمیر به هم بچسبد. پس از اینکه رنگ گوشت چرخ کرده تغییر کرد رب گوجه فرنگی را به همراه گشنیز ساطوری شده ، نمک و فلفل سیاه به تابه اضافه می کنیم.

سپس گوجه فرنگی ریز شده و رب گوجه فرنگی را روی آنها بریزید و فلفل و نمک را اضافه کنید. سپس فلفل دلمه ای و فلفل قلمی را که بهتر است تند و تیز باشد به گوشت تان اضافه کنید و یک تفت بدهید. حالا همه ادویه ها و رب گوجه فرنگی را با گوشت تان مخلوط کنید تا مواد یکدست شود و بگذارید اندکی خنک شود . حواستان باشد که سمبوسه جنوبی را فقط با نان لواش تان درست کنید و لذت آن را با خمیر از بین نبرید.