غذاهای محلی اصفهان غذاهای سنتی اصفهان هومسا
انتشار: اردیبهشت 30، 1402
بروزرسانی: 28 آذر 1404

غذاهای محلی اصفهان غذاهای سنتی اصفهان هومسا

غذاهای محلی اصفهان غذاهای سنتی اصفهان هومسا

قورمه کردن فرآیند سختی است که همچنان در میان مردم روستا ها و عشایر استان کرمان رواج دارد. این نوع آبگوشت هم یکی از بهترین غذاهای محلی ایران است که بهتر است در سفر بعدی به کرمان، طعم آن را از دست ندهید. امگشت پلو یا مِگِشت پلو، یکی دیگر از غذاهای محلی ایران است که اصالتی خوزستانی دارد. این غذا که جزو پلوهای مجلسی جنوبی محسوب می شود، در شهرهای اهواز، بندرعباس و بوشهر نیز طرفداران زیادی دارد. امگشت پلو، ترکیبی از تن ماهی، سبزی و برنج است که به دلیل طبع  سرد برنج و ماهی، از مصلحات آن یعنی کشمش، گردو، دارچین و فلفل سیاه استفاده می کنند. نوع ماهی که در تهیه این نوع غذا به کار می رود، ماهی قباد نمک سودشده یا همان ماهی قباد کبابی است.

  • رنگارنگی و عطرآگین بودن این غذا باعث می شود توریستان زیادی آن را سفارش دهند و اشتیاق فراوانی برای امتحان کردن آن داشته باشند.
  • خورشت قرمه سبزی برای هر ایرانی شناخته شده است، اما برای توریست های خارجی پخت آرام و طولانی سبزیجات غیرمعمول بوده و برای آنها تجربه جدیدی است.
  • فضای این رستوران بسیار آرام و دلنشین است و غذا خوردن در آن می تواند بسیار لذت بخش و فراموش نشدنی باشد.
  • وجود دریا و جنگل باعث شده است تا این استان غذاهای محلی لذیذی داشته باشد.
  • به رستوران کهن که رسیدید، برای خودتان کلم پلو و سالاد شیرازی و دوغ محلی سفارش بدهید و حسابی از بودن در شیراز لذت ببرید.

کوفته سبزی شیرازی چنانچه از نامش پیدا است، با سبزی فراوان تهیه می شود و از این جهت، در نهایت نیز به رنگ سبز در می آید. گوشت چرخ کرده، پیاز، نخود آبگوشتی، برنج نیم دانه و سبزی کوفته (جعفری، شوید، تره، مرزه، ترخون و کمی نعنا) مواد اولیه اصلی این غذای سنتی را تشکیل می دهد. اگر به ترکیبات غذاهای هر منطقه نگاه کنید متوجه می شوید که اقلیم و امکانات موجود در آن ها تاثیر زیادی بر نوع غذاها دارد. برای مثال در برخی از مناطق ایران بیشتر غذاها با نان سرو می شوند و در بخش های دیگری بیشتر از برنج استفاده می کنند. غذاهایی هم هستند که در مناطق مختلف عمومیت دارند، اما دارای طعم و مزه ویژه خود هستند.

انواع نان از غذاهای ایرانی

در رابطه با این که چه غذاهایی را در فصل گرم یا فصل سرد مصرف کنیم، بمستقیما به سردی یا گرمی غذای مورد نظر بستگی دارد. برای مثال اگر زمستان است و هوا سرد است، باید از غذا ها و یا پیش غذاهایی با طبع گرم استفاده کنید، برای مثال فلفل. با وجود قرارگرفتن مرغ سوخاری در دسته فست فودها، ارزش غذایی آن نسبت ... طبق یک حکایت کهن، در دوره ساسانی یک پزشک، نان سنگک را برای سلطانی که به بیماری سختی دچار بود، تجویز می کند تا نانی را استفاده کند که روی سنگ های ریز داغ پخته شده است.

مرجو خورش طالقان

برای پخت این استفاده موادی همچون زردآلو، لپه، سرکه، پیاز، روغن، بلغور و ادویه لازم است. خورشت قرمه سبزی برای هر ایرانی شناخته شده است، اما برای توریست های خارجی پخت آرام و طولانی سبزیجات غیرمعمول بوده و برای آنها تجربه جدیدی است. مواد تشکیل دهنده این غذا به قدری همه پسند است که به جرات می توان گفت غذای مورد علاقه اکثر مردم ایران و گردشگران خارجی است. شاید به نظر عجیب باشد اما خورش ماس یا خورش ماست بر خلاف نامش، نوعی دسر است.

غذای شمالی اناربیج

گاهی اوقات طعم هایی ایجاد می شود که به ذائقه همه خوش نمی آید. در ادامه لیستی از غذاهایی که برای طیف گسترده ای از مردم مطلوب نیستند را معرفی می\u200eکنیم. این دسر ترکیباتی مانند جوانه گندم، تخم مرغ، گل رز، شکر، کره و ... اگر می خواهید تجربه لذت بخشی از میل کردن سوهان داشته باشید، سوهان را به همراه چای میل کنید. دسر از کلمه فرانسوی dessert گرفته شده و به وعده ای گفته می شود که پس از غذای اصلی، صرف می شود. ایرانی ها تنوع زیادی از دسر دارند که از آن ها به عنوان میان وعده هم استفاده می کنند.